8.40
Bestel direct
  • Gratis bezorging, al vanaf 1 fles
  • Gratis achteraf betalen
  • 1 maand proefgarantie

De Moya Tibó Merseguera 2017

Omschrijving

De Moya is een familiebedrijf dat werd opgericht door Yves en Sophie Laurijssens. De familie komt oorspronkelijk uit België en staat daar bekend om haar expertise op het gebied van succesvolle “turnarounds”: verlieslijdende bedrijven weer winstgevend te maken.

Out-of-the-box-denken is daarbij onontbeerlijk. En dat, samen met hun bourgondische instelling, is nu precies wat de familie er uiteindelijk toe gebracht heeft om in het landschap rond Valencia een wijnbedrijf te starten en daar wijnen te gaan maken van lokale druiven: bobal en monastrell voor rood, en merseguera voor wit.

Met De Moya willen Yves en Sophie wijnen maken die de tradities van de streek en daarnaast efficiency en moderne vinificatietechnieken in zich verenigen. Het terroir van de oude wijngaarden geeft complexe en spannende wijnen die food friendly zijn en bovendien ook nog eens zeer betaalbaar.

Wijnkaart

Intens en floraal met aroma’s van oranjebloesem, acacia, citrus, toast en iets rokerigs. De smaak is fris en fruitig met een klein vetje en een lange afdronk. Lekker fruitig als aperitief, de citruskant van de wijn matcht met allerlei schaal- en schelpdieren. Het aromatische element komt perfect samen met gerechten uit de Aziatische keuken.

Bijzonderheden

De druiven worden vroeg in de ochtend geoogst en dan Celsius gekoeld. Na een koude schilinweking wordt 85% vergist in roestvrijstalen tanks en 15% in vaten van Frans eikenhout. Rijping van de wijn op de lie duurt 4 maanden. Merseguera is een druif die alleen rond Valencia voorkomt en verwant is aan de Spaanse torrontés.

Ligging

Mediterraan klimaat met droge, hete zomers. De wijngaarden liggen op 1050 meter hoogte en hebben een oostelijke expositie. De kalkrijke bodem bevat zanderige leem met rivierafzettingen. De wijngaarden zijn 25 jaar oud en de rendementen laag.

De Moya Tibó Merseguera 2017

Land:
Spanje
Streek: Valencia
Herkomst: Valencia
Inhoud: 0.75 ltr.
Jaar: 2017
Kleur: Wit
Serveertemperatuur: 8-10 °C
Druivensoort(en):
Muscat à Petits grains, Merseguera
Lekker bij:
Schaal- en schelpdieren, Aziatisch Pittig, Aperitief
Anderen bestelden ook:
Wijn De Moya Gloria Monastrell 2016 De Moya Inhoud: 0.75 ltr. 9.90 Bestel direct
Wijn De Moya Maria De Moya 2015 De Moya Inhoud: 0.75 ltr. 11.70 Bestel direct
Wijn De Moya Sofia Bobal Valencia 2015 De Moya Inhoud: 0.75 ltr. 21.35 Bestel direct
Reviews: De Moya Tibó Merseguera 2017
Schrijf een review
  • Basbaan - thuiswinkel zakelijk
  • Basbaan - thuiswinkel
  • iDeal