6.29
Deze actie wijn kunt u bestellen vanaf 6 flessen.
Bestel direct
  • Gratis bezorging, al vanaf 1 fles
  • Gratis achteraf betalen
  • 1 maand proefgarantie

Domaine Guillaman Sauvignon Blanc 2018

Omschrijving

Dominique Ferret heeft in zo’n twintig jaar het familiebedrijf omgebouwd van een producent van Armagnac naar een bedrijf dat voornamelijk droge witte wijnen maakt. Hij is een liefhebber van lichtvoetige wijnen, die perfect zijn om met de maaltijd te combineren. Sauvignon is een van zijn ‘nieuwe’ druiven, want die wordt niet voor het maken van Armagnac gebruikt. Het Atlantische klimaat, met zijn uitgesproken frisheid, zorgt voor een uitgebalanceerde Sauvignon. De gisting vindt plaats op lage temperatuur, om hem heerlijk stuivend en fruitig te maken. Het is een droge wijn, die gemaakt is op lichtvoetigheid en verteerbaarheid.

Wijnkaart

Opwekkend, geurig en open, bloemen, grapefruit en kruisbessen, exotisch, l evendig en sappig, met opwekkende zuren, milddroog. Droge witte wijn. Smakelijk bij schelpdieren en garnalen, gerookte heilbot, groene salades of zachte geitenkaas.

Bijzonderheden

Levendige en frisse smaak, aromatisch, zacht en sappig, met opwekkende zuren na, fijn milddroog. Droge witte wijn.

Ligging

Het Domaine Guillaman in Gondrin, in het hart van de Gascogne, op 150 km ten zuidoosten van Bordeaux. Eigenaar van het fraaie domein is Dominique Ferret, de zesde generatie wijnbouwers van dit familiebedrijf. Dominique beheert in totaal 26 hectare wijngaarden en heeft op zijn veertigste, al meer dan twintig jaar ervaring met het maken van wijn. De hellingen hebben een ideale ondergrond in de vorm van kalkhoudende klei. Door de regelgeving van de Vin de Pays is hij in staat een goede opbrengst van de wijngaarden te halen van gemiddeld 90 hectoliter per hectare. Dat maakt het mogelijk om de wijngaard ook op een economisch gezonde manier te exploiteren. De wijngaard is recentelijk aangeplant, gemiddeld 10-20 jaar geleden. Hij wordt op een ecologisch verantwoorde, moderne manier beheerd. Tussen de rijen staat afwisselend, dus om de rij, wel en geen bodembegroeiing. Op deze manier krijgen de druiven meer aromatische kracht en zo weet Ferret stress door watertekort te vermijden.

Domaine Guillaman Sauvignon Blanc 2018

Land:
Frankrijk
Streek: Languedoc-Roussillon
Herkomst: Languedoc-Roussillon
Inhoud: 0.75 ltr.
Jaar: 2017
Kleur: Wit
Serveertemperatuur: 8-10 °C
Druivensoort(en):
Sauvignon Blanc
Lekker bij:
Aperitief, Schaal- en schelpdieren, Vis Wit
Anderen bestelden ook:
Wijn Dumanet Dumanet Viognier 2017 Dumanet Inhoud: 0.75 ltr. 6.90 Bestel direct
Wijn Dumanet Réserve Chardonnay 2017 Dumanet Inhoud: 0.75 ltr. 7.83 Bestel direct
Reviews: Domaine Guillaman Sauvignon Blanc 2018
Schrijf een review
  • Basbaan - thuiswinkel zakelijk
  • Basbaan - thuiswinkel
  • iDeal