7.41
Deze actie wijn kunt u bestellen vanaf 6 flessen.
Bestel direct
  • Gratis bezorging, al vanaf 1 fles
  • Gratis achteraf betalen
  • 1 maand proefgarantie

Mocavero Negroamaro Salento 2016

Omschrijving

Mocavero is een van de uitstekende wijnbedrijven die we vinden in de provincie Salerno. Het huis heeft zijn wortels in de traditie van het wijn maken van de streek, maar staat ook met één been in de moderne tijd. Deze combinatie staat borg voor zorgvuldig gemaakte, traditionele wijnen met een moderne toets.

Het bedrijf werd in 1950 opgericht door Tommaso Congedo. Hij bouwde het in de loop der jaren op samen met zijn neef (oomzegger), Pietro Mocavero. Deze was verantwoordelijk voor de vernieuwing van de wijngaarden en de aanpassing van de kelder aan de moderne techniek. Pietro Mocavero heeft twee zoons, Francesco en Marco, die zijn werk sinds 1987 geleidelijk hebben overgenomen. Francesco heeft de leiding over het bedrijf, zijn broer Marco is verantwoordelijk voor de wijnproductie. Daarmee is op dit moment de derde generatie van de familie verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van dit familiebedrijf in Monteroni di Lecce, in het hartje van de regio Salerno.

Er wordt een fraaie serie wijnen gemaakt, die een verbintenis vormt tussen de traditie van de streek en de moderne wijncultuur. Bij de rode wijnen en de rosé heersen de klassieke, bekende druiven van de streek: Negroamaro, Montepulciano, Malvasia Nera en Primitivo. Een bewuste en belangrijke keuze voor de authenticiteit van de grote wijnen en druiven van deze stree

Mocavero Negroamaro Salento 2016

Land:
Italiƫ
Streek: Puglia
Herkomst: Puglia
Inhoud: 0.75 ltr.
Jaar: 2016
Kleur: Rood
Serveertemperatuur: 16-18 °C
Druivensoort(en):
Negroamaro
Lekker bij:
Wild, Vlees Gegrild, Vlees Kruidig
Anderen bestelden ook:
Wijn Mocavero Primitivo 2016 Mocavero Inhoud: 0.75 ltr. 7.41 Bestel direct
Wijn Torre Alta Primitivo 2017 Torre Alta Inhoud: 0,75 ltr. 7.50 Bestel direct
Wijn Mocavero Salice Salentino 2015 Mocavero Inhoud: 0.75 ltr. 7.28 Bestel direct
Reviews: Mocavero Negroamaro Salento 2016
Schrijf een review
  • Basbaan - thuiswinkel zakelijk
  • Basbaan - thuiswinkel
  • iDeal