7.28
Deze actie wijn kunt u bestellen vanaf 3 flessen.
Bestel direct
  • Gratis bezorging, al vanaf 1 fles
  • Gratis achteraf betalen
  • 1 maand proefgarantie

Mocavero Salice Salentino 2015

Omschrijving

Mocavero is een van de uitstekende wijnbedrijven die we vinden in de provincie Salerno. Het huis heeft zijn wortels in de traditie van het wijn maken van de streek, maar staat ook met één been in de moderne tijd. Deze combinatie staat borg voor zorgvuldig gemaakte, traditionele wijnen met een moderne toets.

Het bedrijf werd in 1950 opgericht door Tommaso Congedo. Hij bouwde het in de loop der jaren op samen met zijn neef (oomzegger), Pietro Mocavero. Deze was verantwoordelijk voor de vernieuwing van de wijngaarden en de aanpassing van de kelder aan de moderne techniek. Pietro Mocavero heeft twee zoons, Francesco en Marco, die zijn werk sinds 1987 geleidelijk hebben overgenomen. Francesco heeft de leiding over het bedrijf, zijn broer Marco is verantwoordelijk voor de wijnproductie. Daarmee is op dit moment de derde generatie van de familie verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van dit familiebedrijf in Monteroni di Lecce, in het hartje van de regio Salerno.

Er wordt een fraaie serie wijnen gemaakt, die een verbintenis vormt tussen de traditie van de streek en de moderne wijncultuur. Bij de rode wijnen en de rosé heersen de klassieke, bekende druiven van de streek: Negroamaro, Montepulciano, Malvasia Nera en Primitivo. Een bewuste en belangrijke keuze voor de authenticiteit van de grote wijnen en druiven van deze stree

Wijnkaart

Salice Salentino is een streek van karaktervolle en krachtige wijnen. Tegelijk zorgt Mocavero voor een wijn in een vrij elegante, niet al te harde en droge stijl, zodat hij geschikt is om jong te genieten, bij een mooi stuk vlees.

Geniet van zijn pep erige karakter, met chocola en kruiden.
De smaak is mooi vol en krachtig, sappig en lekker stevig, met kersen en gedroogde pruimen, zuidelijk en warm.Ideaal bij gegrilde varkenskoteletten, belegen kazen, maar ook bij gedroogd fruit en walnoten.

Mooi vol en krachtig, sappig en lekker stevig. Mooi fruit in de smaak, met kersen en gedroogde pruimen, specerijen, zuidelijk en warm. Volle en krachtige rode wijn.

Bij gegrilde varkenskoteletten, belegen kazen, maar ook bij gedroogd fruit en walnoten.

Bijzonderheden

Salice Salentino is een van de bekendste DOC’s van het zuiden, en vermaard om zijn karaktervolle en krachtige wijnen. Dat karakter heeft de wijn te danken aan twee dingen: het warme, zuidelijke klimaat en de bijzondere, ‘eigen’ druiven van de streek, negroamaro en malvasia.

Een ideale combinatie voor een mooi stevig glas wijn, maar ook met de garantie voor voldoende fruit. De wijn wordt gemaakt in een vrij elegante, niet al te harde en droge stijl, zodat hij geschikt is om heerlijk jong van te g enieten. De gisting en het eerste deel van de rijping vinden plaats op roestvrijstalen tanks.

Vervolgens rondt de wijn af door een rijping op houten vaten. Dat levert een mooie klassieke, elegante rode wijn op, een echte eetwijn.

Mocavero Salice Salentino 2015

Land:
Italiƫ
Streek: Puglia
Herkomst: Puglia
Inhoud: 0.75 ltr.
Jaar: 2015
Kleur: Rood
Serveertemperatuur: 16-18 °C
Druivensoort(en):
Negroamaro, Malvasia
Lekker bij:
Wild, Vlees Gegrild, Vlees Kruidig
Anderen bestelden ook:
Wijn Mocavero Verdeca 2017 Mocavero Inhoud: 0.75 ltr. 7.28 Bestel direct
Wijn Tormaresca Paiara Bianco 2017 Tormaresca Inhoud: 0.75 ltr. 7.25 Bestel direct
Wijn Tormaresca Paiara Rosato 2017 Antinori Inhoud: 0.75 ltr. 7.25 Bestel direct
Reviews: Mocavero Salice Salentino 2015
Schrijf een review
  • Basbaan - thuiswinkel zakelijk
  • Basbaan - thuiswinkel
  • iDeal