• 078 - 612 52 26
Zoeken

Yves Duport Bugey Chardonnay

14.95 per stuk
Bestellen
Details

Land:

Frankrijk

Streek:

Bugey

Herkomst:

Bugey

Inhoud:

0.75 ltr.

Jaar:

2014

Kleur:

Wit

Serveertemperatuur:

8-10 °C

Druivensoort(en):

  • Chardonnay

Lekker bij:

  • Salades Rijk
  • Aperitief
  • Schaal- en Schelpdieren

Algemeen

Merk:

Yves Duport

Omschrijving:

Het kleine wijngebiedje Bugey –spreek uit als boezjee ligt ver van de wijnsnelweg. Aan de westkant van de Alpen, met zicht op de Rhône beneden en bergen op de achtergrond liggen de wijngaarden in een prachtig heuvelachtig landschap.
 
Yves en Céline Duport zijn de drijvende krachten achter deze mooie bergwijnen. De wijnen kan je herkennen aan het veel aanwezige fruit, zuiverheid en een aangename doordrinkbaarheid die gecombineerd gaat met power en soeplesse. Yves is de wijnmaker en weet wat hij doet. Hij is de 4e
generatie wijnbouwers op het familiale domein dat uit ongeveer 10 hectare bestaat. Ze hebben een tiental mooie plotjes rondom het dorpje Groslée, waar hun wijnkelder is gesitueerd.
Nadat Yves, na een aantal jaren via de gewone weg, zijn druiven verbouwde, gooide hij het roer radicaal om. Na enkele studies was hij klaar om zijn wijnen voortaan op Biodynamische wijze te maken. Een methode waar zuiverheid en eerlijkheid bovenaan staan. Zo helpt helpt hij de natuur en de natuur helpt hem om heerlijke en bijzondere wijnen te produceren.

Wijnkaart

Fris zuivere geur met zowel frisse als rijpe tonen van mandarijn, appel en peer. In de mond ook fris met hierbij een licht vettig karakter. De afdronk is lang met aangename zuren. 

Bijzonderheden

De wijn heeft geen houtrijping gehad, maar lange schilweking en lierijping, Hierdoor onstaat het volle en fruitige karakter met behoudt van puurheid en frisheid.

Ligging

Ligging wijngaarden:

De wijngaarden liggen op vrij stijle hellingen die goed ten opzichte van de zon liggen. Hierdoor kunnen de druiven goed rijpen in het relatief koele klimaat.