Finalist

Nederlands Beste Foodspecialist Charcuterie
Bas Baan is een wijn- en delicatessenwinkel met meer dan een eeuw aan historie. In 1900 startte Bas Baan een eigen kruideniersbedrijf, waarna hij in 1935 zijn specialisme verlegde én de naam veranderde naar ‘Wijnhandel Bas Baan’. Wij spreken met Stefan Nijsink, die in 2013 het familiebedrijf heeft overgenomen.

Stefan: “Wij zijn een moderne wijn- en delicatessenwinkel waar echte beleving, kwaliteit en persoonlijke aandacht voor de klant centraal staat. De klant kan bij ons niet alleen voor wijn terecht, maar sinds vier jaar ook voor heerlijke delicatessen. Je vindt bij ons dé ultieme smaakbeleving onder één dak.”

Stefan leidt ons met trots rond in zijn moderne speciaalzaak, met wanden vol wijnen (een kleine duizend verschillende, waaronder vijftig champagnes) en een rijke kaaskoeling met 45 soorten buitenlandse kazen. Er zijn tevens vers gebrande noten te verkrijgen, tapas en de top in charcuterie. De slijterij zit achter een scheidingsdeur. “Die heb ik behouden; met een slijterij mag je laten proeven, als de klant erom vraagt.”
Met Bas Baan Delicatessen heeft Stefan in de categorie ‘Nederlands Beste Foodspecialist Charcuterie’ de finale bereikt van de Nationale Competities 2024.

“In ons charcuterie aanbod vind je geen gewone vleeswaren. We hebben alleen de top van de top. De top in Ibérico 100% Bellota hebben we bijvoorbeeld van 12 tot 45 maanden gerijpt.”
Persoonlijke aandacht voor de klant staat bij Bas Baan echt centraal. De klant neemt bij Stefan plaats aan tafel, neemt de tijd, krijgt een tapasplankje met een paar dun vers afgesneden charcuterie en het gesprek kan beginnen.

Vul hier uw eigen inhoud in.