Wijnhandel Bas Baan

Wijnhandel Bas Baan

waar u als klant centraal staat

Laat u verrassen door onze collectie kwaliteitswijnen, champagnes en moderne wereldwijnen in onze winkel in het historische centrum van Zwijndrecht.

Wij helpen u graag persoonlijk met het vinden van een passende wijn voor een optimale smaakbeleving.

Wijnhandel Bas Baan is een gerenommeerde wijnspeciaalzaak gesitueerd in het historisch centrum van Zwijndrecht. Hier hebben wij een grote collectie champagne en een breed assortiment kwaliteitswijnen, van klassiek Frans tot aan moderne nieuwe wereldwijnen. Ook hebben wij een groot assortiment aan gedestilleerd, van oude cognac tot bijzondere whisky en vernieuwende Gin's.

Wij zijn een moderne wijnspeciaalzaak waar een echte wijnbeleving, kwaliteit en persoonlijke aandacht voor u als klant voorop staat. U kunt altijd een achttal verschillende wijnen komen proeven die u geserveerd krijgt vanuit ons wijnserveersysteem, Enomatic. Tevens hebben wij een brede selectie aan gedestilleerd openstaan, zodat u kunt ontdekken welke smaak uw voorkeur heeft. Graag adviseren wij u persoonlijk met de invulling van uw wijn-spijs combinatie.

Historie
Wijnhandel Bas Baan is een wijnspeciaalzaak met meer dan een eeuw aan historie. In 1900 startte de Zwijndrechtse ondernemer Bas Baan een eigen kruideniersbedrijf. In 1935 verlegde hij zijn specialisme en opende hij een slijterij: Wijnhandel Bas Baan. In 1974 droeg Bas Baan zijn slijterij over aan zoon Piet Baan. Op 15 Augustus 2013 ging Piet Baan met pensioen en heeft Stefan Nijsink het familiebedrijf overgenomen.

Er is een historische band tussen Wijnhandel Bas Baan en Zwijndrecht. Wel is de fysieke winkel in de loop van de tijd een aantal malen verhuisd. De oorspronkelijke winkel in de Da Costastraat moest in 1974 wijken in verband met de aanleg van de Drechttunnel. Na een tienjarige periode in winkelcentra de Passage en Walburg is de Wijnhandel in 1984 verhuisd naar zijn huidige locatie aan de Burgemeester De Bruïnelaan in Zwijndrecht. In 2013 is de winkel volledig verbouwd en getransformeerd tot een moderne wijnspeciaalzaak.

Wijnhandel Bas Baan
Wijnhandel Bas Baan wijnen